Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

”Jag har fått ett flertal förfrågningar”

Publicerad: 18 September 2009, 08:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Snart slutar Anders Björck som landshövding i Uppsala Län. För närvarande tar han ställning till flera anbud från pr-byråer.


Anders Björck tog plats i riksdagen år 1969. Han satt under många år i Konstitutionsutskottet och har även varit ordförande i Europarådets parlamentariska församling.

Sedan 2003 är han landshövding i Uppsala Län, men den 1 oktober ”muckar” han.

Anders Björck fyller 65 år imorgon, men livet som pensionär lockar föga.

– Jag tänker inte sitta och mata duvor, säger han till Dagensmedia.se.

Istället ska han ta ställning till ett antal anbud från aktörer inom kommunikationsområdet.

– Jag har sagt att jag inte kommer att skriva kontrakt förrän jag muckar den 1 oktober, jag vill inte sitta som landshövding och förhandla med näringslivet, säger han.

– Men jag har en lång erfarenhet inom kommunikation, inte minst gällande samhällsfrågor, fortsätter han.

Exempel på personer som gått från politiken till pr-byråer finns det många av. Närmast till hands ligger kanske Göran Persson, nu på JKL, eller Björn Rosengren, som arbetar som dörröppnare åt Stenbecksfären.

– De personer som du nämner sitter på två saker: unik kompetens på samhälls- och kommunikationsfrågor, men också kontaktytor. Jag har varit i offentlig tjänst i nästan 45 år och besitter kunskap på hur samhällets olika maktcentra fungerar, säger Anders Björck.

Vad är det som lockar i kommunikationsbranschen?

– Där kan man vara med och förvandla idéer och uppslag till praktiska resultat. Många har visioner och idéer men vet inte hur de ska förverkligas. Vi har desstuom blivit internationaliserade och jag har mycket erfarenhet inom de områdena.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.