Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Jag hade förväntat mignågot mer radikalt"

Publicerad: 1 September 2008, 07:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:41

Metros chefredaktör Per Gunne är inte imponerad av Citys omgörning.


I dag kom första numret av nya City i Stockholm. Tidningen är nu än mindre nyhetsdriven, har bättre papperskvalitet och har olika teman för olika dagar. Dessutom har utgivningen dragits ned till tre dagar i veckan.

City hoppas att tidningen ska bli mer långlivad och menar att dagens relansering är en fortsättning på den omgörning som gjordes i våras, då man lyfte in mer featurematerial och valde ut frågor som ska engagera läsarna. Andra tror att det här snarare är ett steg mot nedläggning. Per Gunne är en av dem-

- City är ett sjunkande skepp. Läsarna flyr och annonsörerna flyr. Det är ingenting några nya sidhuvuden kommer att ändra på, säger han och fortsätter:

- Jag tror det blir en tidning som man inte är lika angelägen att plocka upp. Att dribbla med färger får inte läsarna att komma tillbaka.

Hur påverkar Citys omgörning Metro?

- Ingenting. Vi tuffar på.

Något positivt att säga?

- Jag har sagt det förr, man gör inte om en tidning för att det går så jävla bra, men gör det för att det inte funkar. Den senaste omgörningen var till det bättre, tidningen kändes mer modern. Men jag trodde att de den här gången skulle göra om mycket mer än vad de gjorde.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.