Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Jag är en jävel på att fickparkera"

Publicerad: 22 November 2008, 08:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

I torsdags blev Caroline Jungsand Årets Rookie när pr-branschen delade ut priser på Spinn-galan. Hon halkade in i pr-branschen för att hon inte fick göra praktik på sitt egna företag.


I går bjöd Prime Pr alla anställda på brunch på jobbet. Kvällen innan anordnade pr-branschen sin årliga Spinngala. En som var minst sagt nöjd med kvällen och den efterföljande brunchen, är Caroline Jungsand, projektledare på Prime.

Kampanjen Donken Rap som hon drivit tillsammans med McDonalds tog hem ett guld för årets word-of-mouth-kampanj och själv blev hon utnämnd till årets rookie.

-Jag är skitglad givetvis. I takt med att Prime vann fler och fler priser kände jag att chansen att jag skulle vinna årets rookie minskade mer och mer, så jag blev absolut överraskad.

Sedan december är hon anställd på Prime som projektledare. Men att hon hamnade på Prime och i pr-branschen var en slump.

-Jag läste retorikkonsultprogrammet på Södertörns högskola och skulle göra praktik. Jag hade tänkt ut det så att jag skulle göra praktiken i mitt egna företag, men det fick jag inte. Istället tipsade en informatör på skolan om Prime och så hamnade jag här.

Kampanjen Donken Rap gick ut på att öka jobbansökningarna till hamburgerkedjan. Istället för traditionell annonsering så blev det en kampanj där McDonaldsanställda fick göra egna videos för att locka fler sökande. 4.000 fler sökande är samma period året innan blev resultatet när kampanjen sammanfattades i våras.

-Den kampanjen ligger nog till stor del bakom att jag vunnit det här priset. Jag var ensam från Prime och det kändes väldigt kul att få så stort förtroende från en kund som McDonalds.

Hur viktigt är Spinngalan och de här priserna?

-Galan är jätteviktig för branschen och visar på en seriositet. Det blir även fler och bättre bidrag varje år.

Prime dominerar ofta Spinn. Flera kallar galan för en personalfest för Prime. Vad säger du om det?

-Byråerna skickar ju in bidragen själva och de är anonyma när de bedöms. Men vi är jäkligt duktiga och duktiga på att tävla helt enkelt.

Vad är de stora utmaningarna pr-branschen står inför de kommande åren?

-Generellt för alla kommunikatörer så måste vi inse att det inte längre går att vara varumärkespoliser utan vi måste bli mer flexibla och öppna när även konsumenterna börjar kommunicera med varandra.

Enligt Caroline Jungsand handlar det också om att lyckats mäta engagemang på ett bra sätt.

-Vi kan mäta hur folk klickar eller hur många som besöker en sajt, men vi skulle behöva någon form av social valuta för att sätta ett värde på engagemang.

Den egna konsumtionen av medier är också nästan helt digital.

-80 procent är snabba digitala medier. Som pr-konsult är alla nyheter viktiga så det blir allt från Dn, Aftonbladet och Nyheter24 på nätet. Jag läser även många bloggar om pr.

Har du någon egen blogg?

-Nej faktiskt inte. Det är mer Facebook, där finns ju allt samlat på ett och samma ställe.

Om du ska läsa papperstidningar vad blir det då?

-Wired är bra. Sedan blir det mycket hästtidningar, Hästsport till exempel. Jag försöker lära en häst att galoppera just nu.

Någon egen häst har hon inte och vill inte se ridningen som någon dold talang.

-Däremot är jag en jävel på att fickparkera. Min sambo får alltid få ur bilden och jag får parkera.

Vad är det första mediet du konsumerar på morgonen?

-Det är Aftonbladet.se fast jag har DNs nyheter som skärmsläckare så allra först är det egentligen dem.

Och sist innan du går och lägger dig?

-Då ändrar jag statusen på min Facebook.

Så mycket andra medier blir det inte. Hon anser sig själv vara en dålig tv-tittare och är allergisk mot platt-tv men lovordar SVTs webb-tv.

Finns det något som du inte riktigt kan stå för att du tittar på eller läser?

-Det skulle vara Gossip girl som jag knarkar genom Surfthechannel.com. Sedan så har jag sett alla Seinfeldtavsnitt minst åtta gånger.

Namn: Caroline Jungsand. Ålder: 28. Familj: Sambo. Bor: Ringvägen, Södermalm, Stockholm Dold talang: fickparkering, vet alltid vad klockan är utan att använda en klocka. (Har en felmarignal på plus minust fem minuter). Jobb: projektledare på Prime PR Aktuell med: Vinnare av Årets Rookie på Spinngalan

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.