Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Jag är besviken på medier och journalister"

Publicerad: 7 Januari 2009, 09:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Pr-konsulten Paul Ronge ger sig in i bråket om Liza Marklunds bok "Gömda". "Medierna håller Liza Marklund om ryggen", säger Ronge, som också tycker att Marklund bör be om ursäkt.


- Jag är besviken på medier och journalister. De ställer inte Liza Marklund till svars. Det är ett klart fall av kamaraderi, säger pr-konsulten Paul Ronge till Dagens Media.

På sin hemsida skriver han om "Lex Liza" och om hur medier och journalister svikit sina publicistiska uppdrag.

- Dagens Media är ett undantag, men annars är det bloggarna som hållit grytan kokande. Utan bloggarna hade historien dött, säger Paul Ronge.

Det som förvånar Paul Ronge är att ingen av de etablerade medierna kollar fakta. Alltså jämför det som Liza Marklund hävdar i sin bok och det som Monica Anonsson kommit fram i sin bok "Mia, sanningen om Gömda".

- Så vitt jag förstår skriver Monica Antonsson sanning och då tycker jag Liza Marklund ska förklara sig. Hon måste träda fram och be om ursäkt. Det här är som att ha stenar i skon. Hon måste göra sig av med den, säger Paul Ronge.

Liza Marklunds taktik är att tysta ner historien. Hon har ställt upp i en enda intervju i Expressen - i den tidning hon själv medverkar.

- Hade någon annan bestsellerförfattare utsatts för samma anklagelse, att en påstått sann historia är fejk och har ödelagt andra människors liv, så skulle kvällspressen haft krigsrubriker, säger Paul Ronge.

Ronge menar att det är framförallt två personer som Liza marklund borde be om ursäkt till. Det är Osama Awad, eller "mannen med de svarta ögonen", som Liza Marklund beskriver som psykokat, en våldtäksman som vill utrota hela Mia Eriksson familj i böckerna Gömda och Asyl. Dessutom bör hon be om ursäkt till Elisabeth Hermon som Liza Marklund i sina böcker anklagar för att ha förskingrat pengar avsedda för hotade kvinnor i "Gömda" och "Paradiset."

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.