Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

”Jag älskar att sälja format”

Publicerad: 25 Oktober 2012, 12:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

Mattias Ljungqvist blir försäljningschef och programutvecklare på Zodiak Dreams. Uppdraget blir att sälja formaten över hela Norden.


Mattias Ljungqvist har hunnit vara på Zodiak Dreams i två veckor. Han blev anställd av Johannes Jensen, vd på Zodiak Nordic – som även tog in Mattias Ljungqvist på sin första praktik för sex år sedan.

– Jag ska inte använda klyschan att det är som att komma hem, men lite så känns det. Vi är redan i full gång med ny programutveckling och man skulle kunna säga ”it's a dream come true”, säger Mattias Ljungqvist till dagensmedia.se.

Nu får han återigen jobba tillsammans med Joel Karsberg, kreativ chef på Zodiak Norden. De två har tidigare jobbat ihop på Friday TV.

– Vi kompletterar varandra och utvecklar bra ihop, och jag älskar att sälja format. Mitt fokus blir att ta formaten hela vägen ut i Norden och även att samarbeta med kanalernas utvecklingsavdelningar. Vi kanske hittar ett frö i Norge som vi kan ta vidare till TV3 eller Kanal 5. Våra format ska inte bara bli en one off på en kanal.

Zodiak Dreams håller just nu på att sälja in ett nytt format, vilket Mattias Ljungqvist dock är förtegen om.

– Det är stort och det är live, och handlar om den hetaste trenden just nu. Men det är inte bakning.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.