Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

IT-företaget Diino rockar med Backyard Babies

Publicerad: 11 April 2007, 14:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Datalagringsföretaget Diino har inlett ett samarbete med rockbandet Backyard Babies, som innebär att Diinos användare världen över får tillgång till exklusivt material.


Via mobiltelefonen eller datorn ska Diinos kunder under ett år få tillgång till material som exempelvis musikvideor och medleyn innan de släpps på bred front.

- Vi har haft efterfrågan på den här typen av samarbeten, men att det blev just Backyard Babies var mycket en tillfällighet. Vi kom i kontakt med dem via kontakter, och eftersom de är väldigt intresserade av ny teknik nappade de. Och så är de ju ett ett riktigt bra, svenskt band som är på frammarsch även utanför Sverige, säger Thomas Spångberg, marknadsansvarig på Diino.

Diino ska använda sig av gruppen i kommunikationen av sin tjänst för säker lagring och åtkomst på nätet. Samarbetet ger Diino rätt att använda Backyard Babies namn och image.

- Det är ett globalt samarbete, så vi kommer sannolikt att erbjuda kunder i även USA och Latinamerika möjligheten att komma åt materialet.

Diino har sedan tidigare ett liknande samarbete i Mexiko med den mexikanska popstjärnan Patricia Manterola, vilket fallit väl ut.

- Vi kommer att fortsätta med den här typen av samarbeten även framöver, säger Thomas Spångberg.

Pernilla Widén

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.