Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Intersport ny huvudsponsor för Hammarby Fotboll

Publicerad: 10 April 2007, 10:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Nyligen blev det klart att Intersport, Hammarby Fotboll och Nike ingår ett trepartsavtal.


Intersport sponsrar en rad fotbollsklubbar, men inte så många som önskat i Stockholm:

- Vi kände att vi var lite underbemannade i Stockholm, som är strategiskt viktigt för oss, och Hammarby är en klubb med god historik som satsar långsiktigt. Det passar oss bra. Nu når vi inte bara eliten utan även ungdomssidan, säger Fredrik Johansson, vd för Intersport.

Avtalet löper över fyra år, och de tre parterna har olika roller:

- Vi har kontaktytan ut mot kund, Hammarby står för det sportsliga biten och Nike för produkterna. Det mest tydliga i dagsläget är reklamen på tröjorna, men det kommer att hända mer framöver. Det blir aktiviteter i butik och samarbete kring våra kunddatabaser.

Planerar ni att använda er av det nya samarbetet i någon reklamkampanj?

- Möjligheten finns. Vi har fyra år på oss så vi får prova oss fram. Eventuellt kan det bli så att vi öppnar en Hammarbyshop på Söder.

När kan det bli aktuellt?

- I samband med att vi inviger vår nya butik i skrapan i augusti. Det blir i så fall en Intersportbutik med tydlig profil, där Hammarby Fotboll är centralt i delar av butiken. Men det är inte helt klart än - bara en möjlighet.

Pernilla Widén

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.