tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Internationell offensiv ska ge Schibsted 50 miljoner

Publicerad: 10 september 2008, 10:23
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Schibsted samlar upp alla sina varumärken under namnet Schibsted advertising och anställer tre internationella säljare. "Vi hoppas att detta ska ge nya intäkter på 50 miljoner om två år", säger Joakim Claesson, ansvarig för säljutveckling på Schibsted.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


I dag lanserades sajten Schibstedadvertising.com, som ska presentera koncernens samtliga medier för annonsörer.

- Detta är ett sätt att samla de styrkor som finns. I Sverige och Norge känner många till att vi är starka, men alla kanske inte vet att vi har den största tidningen i Spanien och Frankrike, säger Joakim Claesson.

Tre säljare har anställt som ska jobba med Schibsteds internationella försäljning, och tanken är att det ska bli lättare för annonsörerna att göra kampanjer på Schibsteds territorier.

- De ska jobba med internationell försäljning. Men det handlar också om att skapa ett nätverk mellan våra olika medier. Om en annonsör har gjort en framgångsrik kampanj i ett av våra länder vill vi så klart få dem att upprepa framgången även i andra länder.

Huvudmålgruppen för Schibsted advertising blir medieköpare som har ansvar för andra länder än bara sin hemmamarknad.

- Vi hoppas att detta ska ge nya intäkter på 50 miljoner om två år, vilket är en ganska blygsam målsättning. Men det är en längsiktig satsning.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev