Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Intellecta tar sikte på Norge och Finland

Publicerad: 5 April 2007, 07:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Kommunikationskoncernen Intellecta siktar på förvärv i Norge och Finland. Det skulle innebära att koncernen då har närvaro i hela Skandinavien.


Intellecta har som mål för perioden 2007-2009 att affärsområdet Communication ska expandera med en organisk tillväxt på 15 procent per år. Det ska ske genom förvärv i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

- På konsultsidan finns en önskan från våra kunder att vi ska finnas på fler marknader. Vi ska bygga ett skandinaviskt erbjudande för våra kunder, säger Richard Ohlson, vd och koncernchef på Intellecta.

Intellecta tittar även på förvärv inom affärsområdet Infolog. Målet där är att växa med minst 8 procent per år. Aktuella förvärv återfinns främst inom elektronisk publicering, logistik och dm/rm.

- Vi är ute och letar och det finns en hel del att tillgå. Vi vill ha något som passar in i vår struktur och som har en realistisk prislapp. Många har förväntningar på höga P/E-tal (värdet på aktien i förhållande till vinsten, reds anm.).

För Communications del bör förvärven ha cirka 15-20 anställda. När det gäller Infolog ska de vara ännu större, säger Richard Ohlsson.

- Bolagen behöver ha en inre struktur för att vara intressanta.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.