torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Inhouse köper Hyrverket

Publicerad: 19 augusti 2010, 07:54
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

Inhouse, som delägs av reklammannen Aje Stenbeck, köper konkurrenten Hyrverket, där Stenbecks tidigare kollega Peder Mårtensson är vd.

Ämnen i artikeln:

Inhouse

FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Aje Stenbeck, tidigare vd och delägare i AD&D, lämnade i våras reklambranschen för att i stället bli chef över affärsområdet Kommunikation på bemannings- och rekryteringsföretaget Inhouse.

Nu står det klart att Inhouse köper konkurrenten Hyrverket – som därmed försvinner som varumärke.

Säljare är Björn Olander, Maria Hanström-Runelund och Hyrverkets vd Peder Mårtensson, som liksom Aje Stenbeck har en bakgrund på reklambyrån Ogilvy.

– Vi har tittat på ett antal olika alternativ för att kunna bygga något mer substantiellt, dels för att rekryterings- och bemanningsbranschen är ganska fragmentarisk med många småföretag, dels för att vi får allt fler organisationsuppdrag som kräver att man har tillgång till mer kunskapskapital, säger Peder Mårtensson, som nu går över till att jobba som seniorkonsult på Inhouse.

– Hyrverket går nu in under vårt affärsområde Kommunikation, vilket innebär att vi blir större och mer heltäckande, säger Aje Stenbeck.

Utöver medarbetarna som tillkommer från Hyrverket har Inhouse rekryterat managementkonsulten Håkan Bohman.

– Jag vill att Inhouse ska jobba mer med organisationsutveckling, och därför har vi tagit in Håkan. Han ska hjälpa byråer att jobba mer affärsmässigt – hur de kan vässa sitt erbjudande och hur de bör jobba med sina kunder, säger Aje Stenbeck.

I och med affären sysselsätter Inhouse 25 personer i Stockholm, Göteborg och Malmö. Företaget har budgeterat för en omsättning på 55 miljoner kronor under 2010.

Vd för Inhouse är Jens Ölander och styrelseordförande är Henrik Frenkel.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev