Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ingrid Dahlberg till TV8: Klipp bort min intervju

Publicerad: 25 April 2008, 07:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Kulturjournalisten Henrik Tideman kallar Ingrid Dahlberg för "djävulens dotter", och går i en programserie i TV8 till rasande attack mot en lång rad mediechefer.Ingrid Dahlberg har bett TV8 att klippa bort hennes intervju - men hon presenteras ändå som medverkande.


- Jag har talat med en chef på TV8, och blivit lovad att jag inte ska behöva medverka, säger Ingrid Dahlberg, tidigare chef för Dramaten, nu bland annat ordförande för Skansen och styrelseledamot i TV4.

Trots det presenteras hon i ett utskick som en av de medverkande i TV8:s programserie "Tideman Straffsparkar". I serien, som sänds i fyra avsnitt med start på måndag, konfronterar Henrik Tideman mediechefer med sin bitterhet och frustration över att vara arbetslös.

Mest upprörd är han över Ingrid Dahlberg, som han bland annat kallar "djävulens dotter".

- Han kom in hos mig och angav att han ville göra en intervju om unga människors villkor, hur de kom in i media, säger Ingrid Dahblerg, och fortsätter:

- Men det handlade inte alls om det. Jag blev väldigt förvånad, när han började prata om en historia som ligger tjugo år tillbaka i tiden

Han kallar dig för "djävulens dotter"?

- Som sagt, det här ligger tjugo år tillbaka i tiden, jag kommer inte ihåg den där historien. Jag ska genast kontakta TV8.

Även Stig Fredriksson, redaktionschef för Aktuellt och tidigare ordförande i publicistklubben, intervjuas i programmet.

- Jag måste säga att det var rätt förvirrat. Han stötte på mig i matsalen och frågade om han fick göra en intervju. Om hur man får fast jobb, om det fanns mycket svågerpolitik och så vidare, säger Stig Fredriksson.

Henrik Tideman har också retat sig på Björn Arvas, tidigare projektledare på SVT Dokumentär, även han intervjuad i programmet.

- Ja, han hade fått ett refuseringsbrev, vi tackade nej till en programidé. Det tyckte han var trist, det tycker nog alla upphovsmän. Men det är ju mitt jobb att arbeta med sådant, och jag har hållit på så länge så jag tar inte det här personligt.

- Jag tror att han övervärderat min roll på SVT, jag har haft inflytande, men man kan väl inte hålla mig ansvarig för att jag har haft ledningens förtroende?

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.