Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ingen ansvarsfrihet för Dackes förra styrelse och vd

Publicerad: 8 Maj 2008, 07:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

I går höll kommunikationskoncernen Dacke årsstämma. Det slutade med att den förra styrelsen, med Stefan Eriksson i spetsen, inte beviljades ansvarsfrihet. - Det lämnar en öppning för att yrka skadestånd i framtiden på någon i den tidigare styrelsen, säger styrelseordförande Mats Grube.


Dacke redovisade i går ett negativt resultat på 11 miljoner kronor, på en omsättning runt 77 miljoner, för det första kvartalet 2008.

I går beslutade styrelsen att Mats Grube får förlängt förtroende. Till övriga ledamöter valdes Lars Falke och Bo Ulvàn. Tidigare ledamot Joachim Jaginder avböjde omval. Samtidigt beslutades att nuvarande vdn Peter Zakrisson samt nuvarande styrelsen beviljas ansvarsfrihet.

Men den styrelse som verkade fram till den 8 oktober 2007 hade inte samma tur. Därmed får inte Stefan Eriksson samt ledamöter Arne Ekvall, Ulf Hansen och Tommy Sundström ansvarsfrihet. Det får inte heller de tidigare vdarna Urban von Euler och Annika Söderberg.

Mats Grube är sparsam med kommentarerna.

- Vi i styrelsen lägger inte ned någon kraft på detta, vi tittar framåt. Det här är en ägarfråga.

Om det i framtiden skulle väckas talan mot den gamla styrelsen, vad skulle det handla om?

- Ingen aning. Det var ingen specifik fråga som kom upp.

Dacke har länge dragits med ekonomiska problem. Det senaste året har bolaget sålt av ett flertal bolag för att renodla sin portfölj. Samtidigt har man fått kritik för sin förvärvsteknik som har gått ut på att köpa på sig bolag mot betalning i egna aktier och ständiga nyemissioner.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.