Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Infobranschen värd 40 miljarder kronor

Publicerad: 22 februari 2007, 07:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

2005 omsatte den svenska informationsbranschen 36 miljarder kronor. Förre året omsatte branschen närmare 40 miljarder kronor, enligt det index som presenteras av branschorganisationerna Precis och Sveriges Informationsförening.


MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Precis medlemmar rapporterar en tillväxt på lite drygt 15 procent under 2006, jämfört med 2005. Enligt informationsindex består branschens tillväxt framför allt av ett ökat antal yrkesverksamma inom området, men också av ett ökat behov av strategisk kompetens/rådgivning, vilket i sin tur driver resurser till branschen. Framför allt är det behovet av informatörer i kommunal tjänst som ökar inom den offentliga sektorn. De senaste tre åren har antalet kommuner i Sveriges Informationsförening ökat från 70 stycken till 104.

Index för 2005 visade att en tredjedel (12 miljarder) av investeringarna lades på marknads-pr. Enligt en expertpanel kommer marknadscheferna att öka sina investeringar i pr de närmaste åren.

Enligt undersökningen är löneutvecklingen i branschen positiv. För seniorkonsulter är utvecklingen betydligt högre än den generella löneutvecklingen i branschen.

Informationsindex 2006 är en estimerad uppräkning av den totala investeringssumman som kartlades 2005. Estimeringen baserar sig bland annat på tillväxtfaktorer som BNP och PMI, intervjuer med marknads- och informationschefer samt bemanningsföretag, lönestatistik, börsintroduktioner och andra undersökningar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev