Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ikeas möbler blir virtuella i The Sims

Publicerad: 15 Maj 2008, 13:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Snart kan Sims-spelare inreda sina virtuella hem med Ikeamöbler. Dock blir det inga platta paket i spelets värld.


Virtuellt Ikeahem. Från och med den 27 juni kan svenskar som vill få Ikea-touch på sina virtuella Sims-liv köpa prylpaketet Ikea Heminredning. Även utländska spelare kan använda paketet. Detta är resultaet av ett samarbete mellan möbeljätten och EA Games som ligger bakom The Sims.

- Sims är ett av de största spelen som finns och spelas av många unga eller personer som är unga till sinnet. Det är en attraktiv målgrupp som vi gärna når, säger Nils Larsson, marknadschef på Ikea.

Enligt honom är det här en ren marknadsföringsaktivitet som initierats av spelarna själva som efterfrågat Ikeas möbler i spelet.

- Sims är rätt spel för oss eftersom det handlar mycket om hemmet och livet i hemmet, som är precis de sakerna vi jobbar med.

60 produkter kommer att finnas tillgängliga i paketet, som spelarna får betala extra för, för att komma åt. Tv-möbeln Expedit, spegeln Vänna och sängen Malm är några av de produkter som spelarna kan köpa.

Får spelarna släpa hem virtuella platta paket eller hur fungerar det?

- Nej, möblerna är faktiskt färdigmonterade i spelet.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.