Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

IDG skrotar Mikrodatorn - startar ny stortidning

Publicerad: 22 Januari 2007, 12:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

Datatidningsförlaget IDG skrotar sitt äldsta varumärke Mikrodatorn. Tidningen fusioneras i stället med Nätverk och Kommunikation till ett nytt jättemagasin riktat till 60.000 dataansvariga.


Redaktionerna på Mikrodatorn och Nätverk och Kommunikation sitter och filar på sina sista nummer. Nummer två, år 2007 kommer. Sedan är det slut. Mikrodatorn har funnits som datatidning i närmare 30 år. Nätverk och Kommunikation i ett tiotal.

IDGs ledningsgrupp har fattat det dramatiska beslutet att lägga ner sina två väl inarbetade varumärken för att i stället starta ett nytt magasin för landets dataavdelningar. Tidningen får namnet Tech-World och dess första nummer kommer i mars.

Chefredaktör för tidningen blir Niclas Söderlund, chefredaktör för Nätverk och Kommunikation.

- Namnet visar att vi har fokus på teknik. Tech-World tar upp alla ämnen Mikrodatorn och Nätverk och Kommunikation gör i dag. men i stället för att se utmaningarna från två olika håll, serverhallen och persondatorn, så ser vi dem från ett, säger han.

Tech-World fortsätter med de tunga tester som de båda tidningarna utför, men de flyttas ut från labben ut till en mer realistisk omgivning. Även de två tidningarnas sajter byggs samman. Till denna fogas även sajten Linuxworld.

Enligt Niclas Söderlund låg inga akuta ekonomiska problem bakom sammanslagningen av de två tidningarna.

- Nej, ledningen på IDG är proaktiv och de har sett ett behov av att positionera sig innan ett akut läge uppstår. Det här en anpassning till vad läsarna och marknaden vill ha.

Tech-World får från start 15.000-16.000 nya prenumeranter. IDG uppskattar att räckvidden hamnar på 60.000 läsare. Frekvensen blir 15 nummer per år. Det första numret blir 132 sidor tjockt. De två redaktionerna på fyra medarbetare för Nätverk och Kommunikation och sju medarbetare på Mikrodatorn slås samman.

- Det är för tidigt att säga hur många som ska jobba på redaktionen, säger Niclas Söderlund.

Någon redaktionschef är inte utsedd. Mikrodatorns chefredaktör Bo Nordlin ska jobba med andra tidningar inom IDG, bland annat Ramavtal.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.