Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ica-handlare åtalade - skattade inte för reklampengar

Publicerad: 19 Augusti 2008, 14:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Ännu en skandal drabbar Ica. Precis när köttfärsskandalen börjar falla i glömska står fem Icahandlare i Örnsköldsvik åtalade för skattebrott. De ska inte ha redovisat och skattat för pengar som de fått för marknadsföring.


Enligt DN.se har de fem handlarna ett gemensamt bolag under namnet Ica-klubben, ett bolag där de satt in pengar som de fått när de marknadsfört olika leverantörers varor. Tillsammans har de tagit emot närmare 2 miljoner kronor, skriver DN.se.

- Inom branschen används olika former av marknadsföringsstöd för att exempelvis exponera varor i butiken. Den typen av ersättningar ska naturligtvis redovisas i Ica-bolagen, säger Staffan Ekengren, presschef på Ica, till Dagens Media.

Vad får detta för konsekvenser för varumärket?

- Det är alldeles för tidigt att säga. Först får vi låta den rättsliga prövningen säga sitt.

Hur vanligt är det att Ica-handlare går ihop i gemensamma bolag?

- Det kan jag inte svara på. Varje Ica-butik är ett eget företag och därför har vi ingen central sammanställning över om detta är vanligt eller inte. Men det är inget problem så länge som de redovisar allt och gör allt korrekt.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.