Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"I år växer vi ännu mer"

Publicerad: 7 Januari 2009, 08:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

NPP Reklambyrå växte med 15 procent förra året. 2009 räknar vd Mattias Bodin med ännu högre tillväxt, trots lågkonjunkturen. "Vi vet att det finns affärer att göra", säger han.


2008 blev NPPs omsättning 34 miljoner kronor, en ökning från knappt 30 miljoner kronor året före.

- Första halvåret pratade alla om högkonjunktur och andra halvåret om lågkonjunktur. Vi har inte märkt något än, och har som ambition att fortsätta växa, säger Mattias Bodin.

Den Örebro-baserade reklambyrån, som numera även finns i Stockholm, har växt 55 procent de senaste tre åren, eller 12 miljoner kronor, enligt Mattias Bodin.

- Vi har en aggressiv tillväxtplan, som omfattar både förvärv och organisk tillväxt. Målet är att omsätta 40 miljoner kronor nästa år.

Nästa steg är att öppna ytterligare ett kontor, någonstans i Mälardalen. Mattias Bodin nämner Västerås, Karlstad, Dalarna och Östergötland för potentiella etableringar.

- Helst köper vi en byrå av någon som inte är lika sugna som vi på att driva företag, men vi kan även tänka oss att nyetablera en mindre verksamhet.

Han säger sig vara ödmjuk inför lågkonjunkturen, men vågar ändå se fördelar med en sämre konjunktur.

- Vi vill göra förvärv, och kan hoppas på lägre priser när tiderna är sämre. I högkonjunktur är det även fler företag som vågar chansa, och satsar på ett gäng killar i ett garage. Men i sämre tider söker man trygghet, vilket är vår styrka på landsorten. I Stockholm är vi fortfarande utmanare, även om vi allt oftare är med i matchen.

Det senaste året har NPP fått bland annat Fonus och Funäsbergets Alpina AB som nya kunder.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.