Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"I år har man skärpt sig betydligt"

Publicerad: 28 Januari 2009, 09:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

Alla bidrag till DM-tävlingen Guldnyckeln är inlämnade. Juryordförande Amanda Undin glädjs framför allt över de till sökkategorin.


I måndags var sista inlämningsdagen för bidragen till Guldnyckeln. DM-tävlingen fick i princip lika många bidrag i år som förra året, 152 stycken.

Amanda Undin är särskilt nöjd med bidragen i relationskategorin.

- Där har bidragen ökat betydligt. Det har varit svårt att hitta bra vinnare tidigare, men nu har vi fler bidrag och sjukt bra bidrag.

Vad är anledningen till det, tror du?

- Jag tror att företagen insett att det är en smart idé, särskilt i dessa tider, att jobba med program för att behålla befintliga kunder.

I år finns två nya kategorier i tävlingen, internationell dm och sök. Sökkategorin har fått in åtta bidrag, internationell dm tre.

- Det är fullt av nya bolag i Guldnyckelsammanhang, med konstiga namn som Keybroker, Guava, och Outrider. Det ska bli spännande att se hur vi kan göra en rättvis bedömning och premiera sökbidragen, säger hon.

Förra året fick juryn sålla bort nästan hälften av bidragen på grund av dålig resultatredovisning.

- I år har man skärpt till sig betydligt, det är en tydlig trend. Även om ett bidrag skrev i resultatredovisningen att "kunden är sjukt nöjd, det är till och med några som ringt till den och sagt att det var bra". Och det är ju kanon, men vad hände med roin?

Guldnyckeln hålls den 12 mars på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.