Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hyper Islands rymdäventyr

Publicerad: 5 Februari 2009, 05:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

I år blir det rymdäventyr när Hyper Islands elever marknadsför utbildningen och sig själva. Interactive Art Director-eleverna har byggt en sajt som ska samla in meddelanden för att sen släppa ut dem i rymden från en av Esrange raketer.


Traditionellt sett brukar Hyper Islands klasser presentera sig och sina portfolios på webben, men i år testar några elever ett lite nytt grepp.

- Eftersom vårt program är mer konceptuellt orienterat ville vi lyfta marknadsföringen till en annan nivå - bokstavligen. Folk från hela världen kan gå in på vår sajt och skriva in meddelanden som skjuts ut i en av Esranges rymdraketer, säger Dennis Rosenqvist, projektledare och elev på Hyper Island.

Meddelande på sajten. Hälsningarna ska skickas upp i rymden någon gång i mars-april, tillsammans med andra studenters naturvetskapliga forskningsprojekt, som också ska släppas ut i rymden, säger Dennis Rosenqvist. Projektet och sajten lanseras med en branschfest ikväll i Stockholm.

- Det är ett symboliskt projekt. Vår tanke är att kan vi få ut vår kommunikation i rymden så kan vi lösa alla kommunikationsproblem.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.