Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

HV71 reklamkuppar LHC

Publicerad: 7 April 2008, 08:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Ikväll spelas första matchen i hockeyns SM-slutspel mellan HV71 och LHC i Cloetta Center i Linköping. HVs klack förstärks nu genom att Jönköpings marknadsbolag köpt flera stora reklamytor i arenan.


-När HV71 blev klara för final i torsdags så lyckades vi snabbt boka upp de viktigaste reklamytorna i Cloetta center. Vi kommer att höja temperaturen i hallen ytterligare, säger Emil Danielsson, vd för Föreningen för marknadsföring av Jönköping, FMJ.

FMJ har bokat platser på den stora mediakub som finns i hallen samt en 30 meter stor lcd-skärm. Byrån som hjälper FMJ heter Kompago.

-Vi arbetar mycket med gerilla och det får man nog kalla det här också. Kompago har jobbat hela helgen nu för att få materialet klart. Vi har hört bakvägen att vi rört upp en del känslor i Linköping genom reklamköpen.

På skärmarna ska en reklamsnutt på sju sekunder visas. Hur den ser ut blir offentligt 18:50 ikväll, tio minuter innan matchstart. Om Linköping gjort några motköp nere i Kinnarps Arena i Jönköping vet inte Emil Danielsson.

-HV är lika professionella som vilken mediekanal som helst, de avslöjar aldrig vilka annonsörer de har.

Emil Danielsson ser stor konkurrens mellan städerna även utanför isen.

-Vi konkurrerar om företagen, arbetskraft och besökare.

Vad reklamutrymmena kostar vill han inte säga.

-Jag kan säga att i jämförelse med traditionella medier så får vi mycket tillbaka.

Förutom reklamen i Cloetta Center annonserar FMJ i dag i Östgöta Correspondenten. Enligt Emil Danielsson finns det mer planer för de kommande matcherna, bland annat inkluderande 1.500 hockeypuckar. Men vad det handlar om vill han inte säga.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.