Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hundra i konkurs

Publicerad: 5 Februari 2009, 15:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Reklambyrån Hundra i Göteborg har idag försatts i konkurs. "Vi har funnits i över tio år... Jag vet inte vad jag ska säga", säger vd Johan Belin.


Reklambyrån Hundra startades i oktober 1998 och består av omkring 25 personer. Idag försattes byrån i konkurs.

- Det stämmer. Bakgrunden är som den brukar, vi klarade inte av att driva verksamheten vidare med den ekonomi som vi har idag. I det här konjunkturläget har det varit helt omöjligt att göra något åt det också, säger vd Johan Belin till Dagens Media.

Hundra sade upp fem medarbetare under hösten 2008. Men varslen drogs tillbaka - med förhoppningen om att läget skulle förbättras. Men det höll inte.

- Vi har haft en stor uppdragsgivare som har valt att gå vidare, rätt hastigt och i samband med "credit crunch", lågkonjunktur och total avstanning så har vi inte orkat reda upp situationen, säger Johan Belin.

Hundra har de senaste åren upplevt en kraftig tillväxt. Det brutna räkenskapsåret 2006/2007 omsatte byrån 46 miljoner kronor. Resultatet efter avskrivningar uppgick till 1,8 miljoner kronor.

- Vi har fått använda så mycket av det vi har tjänat på att växa, helt enkelt. Vi har inte haft en stor kassa eller stora tillgångar, utan allt måste finansieras direkt.

Hur känns det?

- Gråtfärdigt.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.