Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

HSB-chef polisanmäler TV4

Publicerad: 23 April 2008, 09:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Roy Hansson, före detta vd för HSB Skåne, har polisanmält TV4 för förtal efter att TV4 Nyheterna enligt honom sänt ett inslag med fejkat innehåll.


Nyhetsinslaget sändes i TV4 den 1 april. I inslaget sändes ett meddelande som sas komma från Roy Hanssons mobilsvar där han ska ha sagt "Hej, detta är Ray Hansson jag kan inte svara just nu för jag är ute på sattyg. Enligt Roy Hansson är meddelandet inte hans och anser därmed att TV4s inslag är fejkat.

TV4 Nyheternas inslag handlade om den svågerpolitik som i mars avslöjades inom HSB Skåne och som ledde till att Roy Hansson tvingades lämna företaget. Roy Hansson hade då bland annat plockat ut en BMW för över en miljon som tjänstebil. Roy Hanssons son blev i början av 2008 också utsedd till fastighetschef inom föreningen och blev därmed direkt underställd pappan. Roy Hansson har också fått kritik för att andra familjemedlemmar enkelt fått lägenheter in HSB.

Samma dag som TV4 sände sitt inslag sade Roy Hansson upp sig från posten som vd för HSB Skåne.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.