Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hovet: Vi är besvikna på Aftonbladet

Publicerad: 19 Januari 2007, 10:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

I onsdagens upplaga av Aftonbladet stod det att prins Carl Philip hade åkt fast i amerikanska tullen och satt i polisförhör. Hovets presschef Nina Eldh säger att det är ren lögn och att hon hade informerat Aftonbladet om hur det i själva verket låg till. "Klart är att våra källor bekräftar det vi publicerat", säger Aftonbladets redaktionschef Jan Helin.


Aftonbladet skrev att Carl Philip togs i förvar av den amerikanska tullen. Nyheten spred sig snabbt till flera andra stora medier.

Från hovet kommer informationen att Carl Philip i själva verket blev försenad och missade sitt anslutningsflyg för att han blev tvungen att stå i kö.

- Vi hade långa samtal med Aftonbladet för att berätta för dem hur det låg till, men de valde att gå på sin källa i stället för att lyssna på oss, säger Nina Eldh, presschef på Hovet.

Känner ni er svikna av Aftonbladet?

- Det är klart att vi inte tycker att det är trevligt när de trycker saker som inte stämmer. Det gör oss besvikna.

Kommer ni att kräva en ursäkt eller en rättelse från Aftonbladet?

- Jag ska ringa till Anders Gerdin (Aftonbladets chefredaktör) och tala med honom om publiceringen. Sen får vi se vad det leder till.

Aftonbladets redaktionschef Jan Helin var ansvarig för den upplaga av tidningen där publiceringen skedde.

- För mig ser det ut som om prinsens berättat en sak för sin arbetskompis Folke Rydén och något annat för sin presstaleskvinna Nina Eldh. Att någon av de inblandade ljuger håller jag för osannolikt. Jag tror det finns ett kommunikationsproblem någonstans, men jag har ingen uppfattning om var, säger Jan Helin.

Han säger att Aftonbladet erbjudit prinsen att berätta sin version av historien direkt till Aftonbladet, men fick då responsen att prinsen aldrig talar direkt med tidningen.

Enligt artikeln i Aftonbladet har prins Carl Philip tagit in på ett kortare förhör av passpolisen. Något som källan Folke Rydén har bekräftat för dem.

- Nina Eldh har haft synpunkter på att vi satt rubriken polisförhör. Det förvånar mig. Hovet känner rimligen till USAs homeland security och att det innebär att det är passpolisen som tar emot och även förhör resenärer vid tveksamheter vid inresa till USA.

Erik U:son Dahlström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.