Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Houdini tvingas banta

Publicerad: 24 maj 2002, 08:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

Webbyrån Houdini minskar sin organisation. En handfull personer får lämna sina fasta tjänster på företaget och Houdini ska istället arbeta med frilansare när byrån har behov av extra arbetskraft.


Nedgångarna i kommunikationsbranschen slår även mot prisbelönta webbyrån Houdini. Vd Lotta Thiringer ser att branschen är tuff och att den kommande hösten kräver förändringar i organisationen.

- Vi har bibehållit våra affärer men vi ser att hösten kommer bli en tuff period. Därför förändrar vi oss till en mer frilansdriven organsiation där målet är att bli mer flexibla, säger hon.

Byrån anpassar sin organisation genom att "en handfull" personer får lämna sina tjänster och istället erbjudas frilanskontrakt. Hur många som måste lämna företaget vill Lotta Thiringer inte berätta, men så många som 10 personer blir inte aktuellt att kapa från dagens 15 fasta medarbetare enligt henne.

- Vi jobbar på med våra kunder men uppdragen varierar över säsong och det är en extremt tuff marknad som kommer att vara tuff också i höst, säger hon.

Houdini består idag av totalt 15 personer och 6 frilansare. Besked om hur Houdinis organisation ska se ut efter förändringarna kommer nästa vecka enligt Lotta Thiringer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev