Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hon vill bli ÖBs medierådgivare

Publicerad: 5 November 2008, 05:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Aftonbladets krönikör Johanne Hildebrandt och Microsofts marknadschef Fredrik Wallner. Det är två av kandidaterna som gör upp om att få bli ÖBs medierådgivare. "Jag skickade in ansökan en timme innan tiden gick ut", säger Johanne Hildebrandt.


Som Dagens Media tidigare har berättat behöver Sveriges överbefälhavare Håkan Syrén hjälp med mediehanteringen.

Bland de 25 personer som har sökt tjänsten finns en rad informationschefer på stora företag, en konsult på pr-byrån Kreab samt ett antal medarbetare från UD och Riksdagen.

Bland de mer namnkunniga på listan finns författaren och Aftonbladetskribenten Johanne Hildebrandt.

- Jag sökte för att se om jag överhuvudtaget blir uppkallad på anställningsintervju. Jag skickade in min ansökan en timme innan ansökningstiden gick ut, säger hon till Dagens Media.

Johanne Hildebrandt har tidigare kritiserat Försvarsmaktens informationsavdelning för bristande öppenhet.

Vad tror du om dina chanser?

- Frågan är väl kanske om det är ett jobb för mig, he he.

Om du skulle få jobbet, skulle du ta det?

- Det vet jag inte. Min ansökan är inte så speciellt seriöst menad. Men jag tycker att det hade varit intressant och jag tycker att det är ett roligt experiment. Det är dock ett stort steg att ta steget över till den mörka sidan. Jag hoppas att folk kommer att se humorn i detta, säger Johanne Hildebrandt.

Johanne Hildebrandt jobbar just nu med att skriva en uppföljare till sin senaste roman Älskade Krig, och skriver parallellt för Aftonbladet.

Även Microsofts marknadschef Fredrik Wallner har sökt jobbet. Dagens Media har utan framgång försökt att nå honom.

Under rubriken "Webb-Sveriges mäktigaste doldis" berättar Fredrik Wallner i tidningen Internet Worlds senaste nummer bland annat att han är har en magisterexamen i freds- och konfliktkunskap, men att det aldrig blev en karriär av den utbildningen.

- Jag är intresserad av internationell politik och vad som händer i världen. Men arbetsmarknadsmässigt är det inget höjdarval, säger han till Intenet World.

Nu kanske det blir ändring på det.

I kravspecifikationen för tjänsten som Håkan Syréns medierådgivare står bland annat att:

• Det är en stor fördel om du är yrkes- eller reservofficer och har tjänstgjort internationellt.• Du är prestigelös, grovjobbare och lagspelare.• Du har mycket god och befäst erfarenhet av media och kommunikation.• Du måste vara mycket stresstålig och kunna ha en hög arbetskapacitet även under stor tidspress.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.