Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon ska leda vänsterns kommunikation

Publicerad: 13 januari 2014, 09:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:51

Marie Antman tar över som ny kommunikationschef för Vänsterpartiet. "Vi behöver visa att vi är regeringsdugliga", säger hon till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Vänsterpartiet

Det är nu klart att Marie Antman, 47, tar över som kommunikationschef för Vänsterpartiet, hon tillträder 1 mars, och slutar sitt nuvarande jobb som chefredaktör på tidningen Arbetsliv den 7 februari.

Marie Antman har varit medlem i Vänsterpartiet i ungefär tio år, och varit partpolitiskt aktiv på lokal nivå. Hon sitter bland annat med i två kommunala bolagsstyrelser.

Vänsterpartiets kommunikationsarbete inför supervalåret är till stora delar redan grundlagt, Marie Antman säger till Dagens Media att det arbetet ser "jättebra" ut.

– Jag kastar mig rakt in i matchen. Kampanjen som finns bygger på klokt tänkande. Det handlar om att kommunicera vår viktigaste fråga: vinster i välfärden. Nu blir mycket av min roll som chef att samordna resurserna.

Vilka problem har Vänsterpartiets kommunikation?

– Att visa att vi har regeringsduglighet, det har vi haft svårt att nå ut med. Därför måste vi nu kommunicera att vi kan det; att vi sitter med och styr i bland annat Malmö, Göteborg, Umeå, Fagersta.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Vänsterpartiet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev