Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Nyheter

Hon ska leda vänsterns kommunikation

Marie Antman tar över som ny kommunikationschef för Vänsterpartiet. "Vi behöver visa att vi är regeringsdugliga", säger hon till Dagens Media.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


Publicerad: 13 Januari 2014, 09:03
Uppdaterad: 06 December 2015, 12:51

Ämnen i artikeln:

Vänsterpartiet

Det är nu klart att Marie Antman, 47, tar över som kommunikationschef för Vänsterpartiet, hon tillträder 1 mars, och slutar sitt nuvarande jobb som chefredaktör på tidningen Arbetsliv den 7 februari.

Marie Antman har varit medlem i Vänsterpartiet i ungefär tio år, och varit partpolitiskt aktiv på lokal nivå. Hon sitter bland annat med i två kommunala bolagsstyrelser.

Vänsterpartiets kommunikationsarbete inför supervalåret är till stora delar redan grundlagt, Marie Antman säger till Dagens Media att det arbetet ser "jättebra" ut.

– Jag kastar mig rakt in i matchen. Kampanjen som finns bygger på klokt tänkande. Det handlar om att kommunicera vår viktigaste fråga: vinster i välfärden. Nu blir mycket av min roll som chef att samordna resurserna.

Vilka problem har Vänsterpartiets kommunikation?

– Att visa att vi har regeringsduglighet, det har vi haft svårt att nå ut med. Därför måste vi nu kommunicera att vi kan det; att vi sitter med och styr i bland annat Malmö, Göteborg, Umeå, Fagersta.

Ämnen i artikeln:

Vänsterpartiet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.