Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon petas från föreningen

Publicerad: 26 maj 2009, 11:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Margaretha Sjöberg Boström tvingas att omedelbart lämna jobbet som generalsekreterare för Sveriges Informationsförening och vd för föreningens servicebolag. Orsaken är olika uppfattningar om hur föreningens ska drivas.


- Margaretha har gjort ett fantastiskt bra jobb under sina femton år med ett växande medlemsantal och ett fantastiskt utbildningsprogram. Skälet att hon lämnar är att vi har skilda uppfattningar om hur föreningens operativa verksamhet ska ledas, säger Cecilia Schön Jansson, ordförande Sveriges Informationsförening och tillägger:

- Det är ingen dramatik, men vi är överens om att när man väl kommit fram till en sådan här sak så är det naturligt att man slutar omgående.

Margaretha Sjöberg Boström arbetar sin sista dag på fredag. Bengt Möller, som tidigare var föreningens ordförande, tar över som tf generalsekreterare och vd på deltid. Rekrytering av en efterträdare har inletts.

- Vi söker en person som kan ta kommunikationsbranschen ytterligare ett steg och vara en opinionsbildare. Det ska vara en person som kan leverera utifrån vår vision - att vi ska bidra till att skapa kommunikativa organisationer, säger Cecilia Schön Jansson.

Personen ska även leda och utveckla Sveriges informationsförenings utbildningsverksamhet, som är landets största utbildningsverksamhet inom kommunikation, enligt Cecilia Schön Jansson.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.