Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hon hänger ut sin nätstalker

Publicerad: 11 November 2008, 13:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Dominika Peczynski, vd på pr-byrån Mafioso, hämnas på den person som hon säger har trakasserat henne sedan i somras genom att publicera hans namn, telefonnummer och personnummer på sin blogg på Hanky.se. "Jag vill att folk ska ringa honom dygnet runt," säger hon.


Dominika Peczynki började blogga på Hanky.se i våras. Nästan direkt började en man skriva påhopp mot henne och hennes dotter i kommentatorsfältet, säger hon.

- Det har varit fruktansvärda kränkningar, säger Dominka Peczynski.

Hon har testat att stänga av anonyma kommentarer, säger hon, men då har personen reggat fejkade namn och fortsatt.

I dag har Dominika Peczynki valt att publicera namn, telefonnummer och personnummer på en man som hon säger är samma person som skrivit inläggen. Det kans strida mot PUL, personuppgiftslagen.

- Då får han väl anmäla mig. Om min arbetsgivare ber mig ta bort inlägget gör jag det, men jag tänker inte göra det på eget bevåg. Jag har så pass mycket belägg för att det är han, säger Dominika Peczynski.

Hankys chefredaktör och ansvarige utgivare Martin Johansson:

- Jag har suttit i möten hela dagen och precis fått reda på detta. Jag ska ta ett snack med Dominika - det här är självklart ingenting jag kan stå bakom. Trots att jag tycker att hon är en fantastisk person.

Tidigare i dag pekades 27-åringen ut som en ökänd nätstalker av affärssajten Realtid.se. Han ska bland annat ha förföljt sajten Finest.ses chefredaktör Alexander Erwik. Realtid.se har dock inte namngett personen.

Enligt Realtid.ses källor skulle han även ligga bakom en blogg på Metronome-sajten 1000apor. Något som 1000apors vd Alex Schulman förnekar då Realtid.se kontaktar honom.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.