Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon får toppjobb på Ralph Lauren

Publicerad: 21 september 2010, 14:42
Uppdaterad: 16 februari 2016, 09:36

Caroline Roth lämnade mediebyråjobbet i Sverige för att söka äventyret utomlands. Nästa måndag börjar hon jobba på Manhattan som varumärkeschef för Ralph Laurens dofter.


Ralph Laurens huvudkontor ligger på 650 Madison Avenue, Manhattan och att träda in där har varit en av Caroline Roths barndomsdrömmar.

– Jag jobbade en hel sommar i åttan för att få råd med en ljusgul tröja från Ralph Lauren. Det var min första kontakt med varumärket och det var stort bara att få komma in i byggnaden. Allt är genombrandat där, med träpaneler och mingvaser. Det känns fantastiskt roligt, säger Caroline Roth.

Hon började sin karriär hos OMD i Stockholm men lämnade sedan för TBWA i Paris och senare också Publicis i samma stad. När hon väl landade i New York ville hon ha ett jobb som hon bara kunde ha där.

– Det finns bra byråer att jobba på runt om i hela världen men att jobba som brand director på Ralph Lauren, det kan man bara göra i New York.

Caroline Roth får ansvar för Ralph Laurens doftsegment, ett av tre stora affärsområden på företaget vid sidan av Home och Collection.

– Ralph Lauren har en väldigt distinkt stil, man känner direkt i maggropen att det är Ralph Lauren och inget annat. Det går från produkt, mode, design till kommunikation. Allt checkas så att det är "on brand".

Är det inte något som begränsar dig i ditt jobb?

– Nej tvärtom, det finns givna ramar att jobba inom och det är en fördel. Utan ramar riskerar man att ett varumärke blir spretigt och förlorar sin identitet.

Hon säger att hon är förvånad över den vänliga stämningen på Ralph Lauren, att hon mer förväntat att det skulle handla om sylvassa armbågar som i filmen Djävulen bär Prada.

– Så var det inte. Ralph Lauren är fortfarande i hög grad ett familjeföretag och genom min jobbintervju fick jag möjlighet att träffa "the top crust" i organisationen. Jag fick även chansen att träffa Ralphs son, David Lauren. Om djävulen bär Prada så bär änglarna chaps från Ralph Lauren, helt klart.

Hur skiljer sig företagsklimatet i USA från det i Sverige?

– Det är faktiskt som de säger, det här är möjligheternas land. Om man bara visar sig lite driven så får man ett sådant otroligt gensvar direkt. Man blir uppskattad och folk försöker hjälpa en fram.

Henrik Widell

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev