Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hon blir Familjens överhuvud

Publicerad: 13 Januari 2009, 04:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Reklambyrån Familjen växer och har rekryterat en byråchef. Emma Broms ska avlasta vd Mats Eriksson och stärka byråns strategi-kompetens.


Emma Broms kommer från jobbet som chef för Exportrådets kontor i Nederländerna, och har tidigare även jobbat på konsultföretaget McKinsey och på kommunikationsbyrån Dist.

- Vi har växt mycket under 2008 och behöver stärka upp. Emma ska jobba mycket med processer och strategi hos kunderna, områden där vi vill stärka vårt erbjudande, säger Familjens vd Mats Eriksson.

Hon började på Familjen i förra veckan.

- Jag har erfarenhet av ledarskap och företagsstrategi. Tanken är att jag ska höja Familjens strategiska och analytiska kompetens, och frigöra tid åt Mats för försäljning och de externa vd-funktionerna, säger Emma Broms.

Familjen jobbar gärna med stora och komplexa kunder, exempelvis Trygghetsrådet och KTH. Under 2008 har byrån växt med 50 procent och har nu 15 anställda och en omsättning på 26 miljoner. Byrån inriktar sig på "användbar reklam".

- Kommunikationen ska vara användbar, delbar och pratbar. Det innebär att en reklamfilm ska vara så intressant att folk pratar om den och skickar den vidare, säger Emma Broms.

Förväntningarna inför 2009 är mer blygsamma, men Mats Eriksson ser positivt på långkonjunkturen.

- Vårt erbjudande är av den karaktären att vi gynnas när företag ser över sina byråsamarbeten. Vi integrerar webb och pr och infogar tjänster i kommunikationen som vi kan göra pr på. Det är en väg att gå för företag på en vikande marknad och med mindre budget, säger Mats Eriksson.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.