Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hon är GP:s nya nyhetschef

Publicerad: 27 September 2013, 11:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:33

Sofia Dahlström blir ny nyhetschef på Göteborg-Posten. I den nya organisationen får hon särskilt ansvar för agendasättande journalistik.


På GP har Sofia Dahlström jobbat som nyhetsredaktör och biträdande nyhetschef sedan 2007. Dessförinnan har hon arbetat med Uppdrag Granskning på SVT och på TV4.

I och med omorganisationen på GP, som Dagens Media tidigare skrivit om, får Dahlström ett särskilt ansvar för att stärka agendasättande journalistik och planering. Hon kommer också att vara arbetsledare för GP:s grävreporter och dialogredaktör.

– Det känns jätteroligt och spännande och utmanande och allt på samma gång, säger Sofia Dahlström till Dagens Media och fortsätter:

–  Jag kommer arbeta som ensam nyhetschef. Jag kommer att ta helhetsgreppet, sen finns det en fantastiskt kompetent redaktion både i print och online. Förutom att ta helhetsgreppet kommer jag att fortsätta ha ansvar för den granskande journalistiken på GP.

Hur påverkas den av omorganisationen?

– När vi gör omorganisationen blir vi en mindre organisation, vi går samma väg som många andra, vilket innebär att vi måste jobba smartare med granskningar. Men det är en av våra viktigaste uppgifter, vi ska värna granskningarna, jag brinner för granskningar och kommer inte att släppa dem.

Sofia Dahlström tar över efter Anders Goliger som tog klivet upp och utsågs till redaktionschef för en månad sedan.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.