Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hon är årets branschpersonlighet

Publicerad: 11 Maj 2011, 11:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Svenska Dagbladets chefredaktör Lena K Samuelsson, en ledande profil i tidningsvärlden, plockar titeln som årets branschpersonlighet i Stockholm Media Award.


I dag korades Svenska Dagbladets chefredaktör Lena K Samuelsson till Årets Branschpersonlighet under Stockholm Media Week. De nominerade ska ha varit "tongivande på den svenska mediemarknaden, väckt känslor och engagemang, varit nytänkande och innovativa och som har flyttat fram positionerna för den svenska mediemarknaden."

Lena K Samuelsson har arbetat på Schibsteds tidningar i över 20 år, först på Aftonbladet där hon så småningom avancerade till biträdande redaktionschef. Efter en kortare tid i Tyskland vid millennieskiftet med Schibsteds gratistidningsprojekt ”20 minuter” återvände hon till Sverige och Svenska Dagbladet.

Här är juryns motivering för årets pristagare:

”Trots hårda sparkrav på en tuff mediemarknad har Årets branschpersonlighet skapat en kraftfull lagmaskin som lyckas vända verksamheten till vinst och samtidigt vara nyhetsledande. Med stort självförtroende och kreativitet lyfts oväntade ämnen fram på ett nyskapande sätt. Steg för steg har produkten föryngrats och förädlats – allt i linje med varumärket."

I fjol gick priset till Gunilla Herlitz, vd och chefredaktör för DN sedan november 2009.

Här är årets nomineringar:

Kersti Forsberg – chefredaktör för City Skåne

Felix Herngren – reklamfilms- och filmregissör, komiker och skådespelare

Lena K Samuelsson – chefredaktör på Svenska Dagbladet

Anna Settman – vd på Aftonbladet

Lina Thomsgård – grundare av Rättviseförmedlingen

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.