Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hitta.se går med vinst för första gången

Publicerad: 15 Augusti 2008, 08:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Hitta.se dubblar både säljet och omsättningen mellan andra kvartalet 2007 och 2008 och kan för första gången redovisa en vinst. "Det är förstås mycket glädjande", säger Rui Brites de Sousa, vd på Hitta.se.


Hitta omsatte 55 miljoner kronor andra kvartalet i år, det är en ökning med 96 procent, jämfört med samma kvartal föregående år. Försäljningen för första halvåret uppgår till 145 miljoner kronor och företaget räknar med att försäljningen på helåret landar på 300 miljoner kronor

Vinsten för andra kvartalet 2008 uppgår till 1 miljon (-7) kronor.

- Egentligen har vi haft ett positivt kassaflöde sedan tidiga 2007. Diskrepansen mellan intäkter och försäljning är stor eftersom försäljningsintäkterna släpar efter ett år, säger Rui Brites de Sousa.

Han berättar att Hitta.se tog sig in på marknaden genom att vara först med att erbjuda mobiltelefonnummer i sin söktjänst.

- Eniro har ju 118 118 där de erbjöd nummerservice för mobiltelefoner. Samtalen kostade 10 kronor, så de hade inget intresse av att lägga ut det på nätet.

Sedan starten har Hitta.se växt från att vara en uppstickare till att trafikmässigt vara lika stora som Eniro. Hitta.se hade första kvartalet 2007 en marknadsandel på 14 procent. Idag uppgår den till 21 procent.

- Den ska växa ytterligare. Det ska vi se till att den gör.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.