Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hitta köper länkar av bloggare

Publicerad: 23 April 2008, 12:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Hitta.se vill driva trafik till sin sajt genom blogglänkar. Som betalning får bloggarna biobiljetter. "Vi ser det som ett tack för hjälpen inte som att vi köper länkar", säger Jennie Sinclair, marknads- och pr-direktör på Hitta.se.


Företaget Constant hjälper Hitta.se att driva trafik till sajten, bland annat kontaktar de bloggar och erbjuder en biobiljetter i utbyte mot en länk till Hitta.se. Jennie Sinclair ser inga problem med detta trots den senaste tidens debatt om smygreklam på bloggar.

-Det här är ett nytt sätt för oss att jobba mot bloggar. Vi ser det här som ett bra sätt att upplysa om hur privatpersoner kan jobba med oss. Vi ser biobiljetterna som ett tack för hjälpen, inte som att vi köper länkar.

Hon drar parallellen till fokusgrupper som företaget jobbar med för att förbättra sin söktjänst och att det där är vanligt att erbjuda ett par biobiljetter som tack för hjälpen.

Hur många bloggar nappar på erbjudandet?

-Det vet jag faktiskt inte, vi har inte följt upp det ännu.

Hitta.se är ju en av Sveriges största sajter, hur viktigt är inlänkar för er egentligen?

-All synlighet är ju bra synlighet och det är viktigt för oss att ha en bra relation till bloggar.

Inlänkar till en sajt är mycket viktigt för placeringen i sökmotorer som Google. Dock ser Google inte alltid med blida ögon på köpta länkar utan sparkar ibland ut sajter som jobbat allt för aktivt med detta.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.