Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hilanders ska bli störst i Öresund

Publicerad: 20 Augusti 2008, 07:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

I vår lämnar B2B-byrån Hilanders Helsingborg och flyttar huvudkontoret till Malmö. Reklambyrån ska på så sätt bli störst i Öresundsregionen och en av Sveriges topp tio.


Hilanders startade i Helsingborg och drog sedan igång ett Stockholmskontor 2002. För knappt två år etablerades verksamheten i Malmö, som nu blir huvudkontor med 35 medarbetare. - Vår etablering i Malmö öppnade ögonen för vilken enorm potential som finns i regionen. Den utvecklingen vill vi nu förstärka. Vi siktar nu på att utveckla våra befintliga samarbeten och attrahera nya, stora kommunikationsintensiva kunder i regionen, säger Ulf Strömqvist, vd för Hilanders.

I påsk går flyttlasset från kontoren i Helsingborg och Malmö till nya, centrala lokaler i området Citykajen. Sedan augusti tillhör Hilanders den svenska kommunikationskoncernen Intellekta och flytten är ett led i en större tillväxtsatsning framöver.

I planen ingår också en rejäl Stockholmsexpansion. Målet är att anställa åtta till tio medarbetare i Stockholm fram till år 2010 och vara uppåt 25 personer i huvudstaden.

Ni passar på att expandera inför en lågkonjunktur, hur ser du på det?

- Vi gick igenom förra nedgången med god lönsamhet och jag tror inte att den här kommer att vara lika kraftfull. Dessutom innehåller både hög- och lågkonjunkturer vinnare och förlorare och det går att ta marknadsandelar även i lågkonjunktur, säger Ulf Strömqvist.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.