Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hilanders gör reklam för Klüft och Pärson

Publicerad: 30 Januari 2007, 08:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

B2b-byrån Hilanders har vunnit uppdraget för sponsorbolaget Hello Sweden med elitidrottare som Carolina Klüft och Anja Pärson i stallet. Uppdraget omfattar en ny varumärkesstrategi och ett nytt reklammanér.


Hello Sweden knyter ihop elitidrottare och artister med svenska företag. Hilanders har utvecklat en varumärkesstrategi som bygger på devisen Närmare stjärnorna.

- Varumärkesplattformen innebär att vi förtydligar vad Hello Sweden står för som en mötesplats mellan elitidrotten och svenskt näringsliv, säger Hilanders vd Ulf Strömqvist som även är strateg och projektledare för uppdraget.

Kommunikationen bygger på att artisterna och idrottarna presterar på banan. Hilanders har bokat upp 30-40 helsidor i Impact och DI som ska utnyttjas då idrottaren exempelvis har presterat bra i någon tävling. Annonserna bygger på idolkort där artisten eller idrottaren presenteras. Copyn blir ett citat från någon närstående, förälder eller syskon.

- Det ska vara nära segerögonblicket. En del i konceptet är att vi nästan ska kunna höra det de säger eller tänker när de ramlar över mållinjen.

Hilanders ska även göra om Hello Swedens sajt, som ska var klar i slutet på april.

- Symboliskt så har uppdraget stor betydelse eftersom det är en väldigt massmedial kund som också innebär en kontaktyta mot näringslivet för oss. Dessutom är det en engagerad och hängiven uppdragsgivare som är kul att arbeta med.

I arbetsgruppen på Hilanders ingår: Ulf Strömqvist, strateg och projektledare; Pär Bergkvist, kreativt ansvarig; Urban Ericsson, copy; Sarah-Ida Söderlind, ad; Margareta Tello, produktionsledare.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.