Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hilanders byråintäkt upp 15 procent

Publicerad: 29 Januari 2007, 10:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

Den Helsingborgsbaserade B2B-reklambyrån Hilanders växer. Inom kort slås dörrarna upp för ett nytt Malmökontor och i Stockholm mer än fördubblas kontorsytan.


- Fjolåret gick finfint. Vi ökade byråintäkten med 15 procent och de kommer att landa omkring 46 miljoner kronor, säger Hilander vd Ulf Strömqvist. För 2007 räknar vi med ytterligare tillväxt och en byråntäkt på 50 miljoner kronor.

Under 2005 omsatte Hilanders 64 miljoner kronor, byråintäkterna uppgick till drygt 40 miljoner kronor och rörelseresultatet till 7 miljoner kronor. För 2006 räknar Ulf Strömqvist med ett resultat på omkring 9 miljoner kronor.

- Vår strategi är att växa med befintliga kunder, men under såväl början som slutet av 2006 fick vi in många nya uppdrag.

Även antalet anställda ökade under fjolåret, från ett trettiotal till närmare fyrtio. Om två veckor öppnar byrån ett nytt kontor i Malmö.

- Det är främst ur ett rekryteringsperspektiv. Det är lättare att rekrytera kompetenta medarbetare till den så kallade Malmö- Köpenhamnsregionen. Men vi har också ett 10-tal stora kunder i Malmö som vi härmed kommer närmare.

I maj flyttar dessutom byråns Stockholmskontor till nya, större lokaler.

- Idag sitter de på 140 kvadratmeter och de nya lokalerna är omkring 300 kvadratmeter, så det är en ordentlig utökning.

Erik Juhlin

markus.jacobsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.