Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hermann Dill läckte från Elit- Expressen stängde bloggen

Publicerad: 19 Februari 2008, 10:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Expressen stängde sportkrönikören Hermann Dills blogg efter att han hade publicerat inlägg från Alexander Bards omdiskuterade e-postlista Elit.


Dagens Media berättade i fredags att Expressen.se stängde ner Expressen-krönikören Hermann Dills privata blogg på Expressen.se.

Hermann Dill hade fått flera inlägg raderade av Expressen.se innan bloggen slutligen raderas av Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen Digitala Medier.

- Det har funnits en diskussion om innehållet mellan Hermann Dill och hans närmsta chefer ett tag, sade Thomas Mattsson till Dagens Media.

Beslutet att stänga bloggen kom efter att Hermann Dill hade publicerat inlägg som tidigare hade spritts på Alexander Bards omdiskuterade skvallerlista Elit.

Hermann Dill bekräftar att han lagt ut material från Elit i sin blogg.

- Det kan jag inte förneka, det gjorde jag. Men det tåls att poängtera att jag inte är med i Elit längre, säger han, och fortsätter:

- Det finns mycket regler och mystik kring Elit, och man får absolut inte prata om vad andra säger på Elitlistan. Men vad gäller det man själv skriver och säger får man såklart säga vad man vill om i vilka sammanhang som helst.

Han vill inte uttala sig om varför hans blogg på Expressen.se stängdes ner.

- Allt som rör bloggen och Expressen.se får gå via Thomas Mattsson.

Thomas Mattsson vill inte gå in på om hans beslut att stänga bloggen hade något att göra med att Hermann Dill publicerade inlägg från Elit.

- När det gäller innehållet har jag egentligen inga kommentarer eftersom bloggen är avslutad. Min generella inställning - och det gäller alltså alla bloggare - är att inläggen ska följa Expressens regler och principer. Det är viktigt att påpeka att Hermann Dill ju fortsätter som krönikör i vår sportbilaga.

Elitlistan fick för två år sedan utstå hård kritik när det framkom att Alexander Bard och hans Elitkompisar spred grovt skvaller om en rad kändisar och mediepersonligheter.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.