Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Henrik Schyffert först ut när TV6 biffar upp tablån i höst

Publicerad: 8 Maj 2008, 12:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

TV6 ska göra fler egenproduktioner. I höst utökas antalet från en till tre stycken och först ut är realityprogrammet Stor i Japan - ett experiment av Henrik Schyffert.


- TV6 kommer att fortsätta domineras av inköpt material, men i höst börjar vi öppna upp för lite mer eget. Kanalen har växt till sig och nu är det dags för nästa injektion. Stor i Japan är den första produktionen vi kan berätta om, säger Anders Knave, programchef TV3 och TV6.

Vårens egenproduktion Erik & Mackan - hela och rena har lockat stora tittarskaror på söndagkvällarna. Premiären sågs av 155.000 tittare, vilket är fler än någonsin tidigare för en egenproduktion i TV6. Men det är fortfarande oklart om programmet ska köras i höst.

- Erik & Mackan kommer troligen tillbaka, men det är inte säkert att det blir i höst. Vi kanske inte hinner producera det tills dess, säger Anders Knave.

Men säkert är att programmet Stor i Japan kommer i höst med åtta timslånga avsnitt. Anders Knave hoppas på tittarsiffror i samma storleksordning som Erik & Mackan. Programmet går ut på att Henrik Schyffert, från sin bas i Stockholm, coachar Jens Sjögren och Sebastian Hedin i deras jakt på berömmelse i Japan. Målet är att bli en japansk kändis på en månad. Nordisk Film står för produktionen och teamet åker iväg i slutet av maj.

- Idén föddes på TV3 och TV6. Vi kom att tänka på att mycket av den japanska populärkulturen syns och diskuteras här. Istället för att köpa in japanska program så kom vi fram till att skicka iväg två svenskar som får slå sig in i den japanska mediekulturen, med allt vad det innebär i form av kulturkrockar och annat, säger Anders Knave

Jens Sjögren och Sebastian Hedin är vänner och har ett förflutet som musiker och kockar på Elverket, Sjögräs och Hannas Krog i Stockholm. I dag är de regissörer inom reklam och musikvideos. De har ingen tidigare karriär i Japan och åker dit utan några större förberedelser.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.