Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Henri Pagot lämnar Reklamförbundet

Publicerad: 1 februari 2008, 07:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:57

Informationschefen Henri Pagot lämnar Sveriges Reklamförbund efter tio år. Morgan Öberg blir hans efterträdare. Morgan Öberg har tidigare arbetat på Sveriges Annonsörer men kommer närmast från IOGT-NTO.


- Henri Pagot har jobbat länge på Reklamförbundet, som konsult, presschef och informationschef. Det är inte helt oväntat att han känner att han vill göra något nytt efter tio år, säger Pia Grahn Brikell, vd för Sveriges Reklamförbund.

Efterträdaren Morgan Öberg har ett förflutet på Sveriges Annonsörer som ansvarig för pr och politiska kontakter. Han lämnar nu jobbet som bland annat pressansvarig på IOGT-NTO för att gå till Reklamförbundet som informationschef.

- Så fort jag fick veta att Henri var på väg bort så kontaktade jag Morgan, som vi jobbat med under Almedalsveckan när han var på Sveriges Annonsörer. Vi är jätteglada att han tackade ja. Han kan se över vårt informationsarbete och inkorporera webben mer i arbetet och han har också bra erfarenhet av opinionsbildning, säger Pia Grahn Brikell.

Henri Pagot lämnar Sveriges Reklamförbund den 29 februari. Han går vidare till en ny arbetsgivare, men är än så länge förtegen om vem.

- Jag ska inte bli informationschef, men tjänsten kommer inte att skilja så jättemycket från det jag håller på med nu. Min nya arbetsgivare kommer att gå ut med det senare idag, säger Henri Pagot.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.