Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hemligbloggaren Mr Green träder fram

Publicerad: 22 Februari 2008, 10:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

De senaste veckorna har den rättskaffens bloggaren Mr Green förbryllat delar av den digitala mänskligheten. Här träder han fram.


Mr Green framträder som god person som vill hjälpa till och ställa saker till rätta. Mr Green skriver insmickrande saker om andra bloggare och har på sätt fått genomslag.

De senaste veckorna har det spekulerats en del i vem som ligger bakom Mr Green vars domän är Mrgreen.com. Domänadressen är registrerad i San Diego via Tierranet. Men det är en svensk som vill vara bloggvärldens goda riddare. Fredrik Sidfalk, grundare av Betsson och mångmiljonär efter att spelbolaget såldes till Cherry, är delar av dygnet Mr Green.

- Ja, det stämmer att jag är inblandad. Men det är för tidigt att berätta mer om det. Jag kan inte säga vad det handlar om. Det är ett projekt jag håller på med.

Fler inblandade?

- Ja, men också det är det för tidigt att prata om.

Är det här en viruskampanj för en kommande produkt?

- Det är inte en kampanj. Vi gjorde ett experiment och fick ett större genomslag än vi trodde.

Fredrik Sidfalk antyder att affärsidén ligger som dolda budskap på den egna sajten.

Där går bland annat att läsa: "Utan att berätta för mycket så är vi inte några altruister, men ibland vill till och med vi säga ifrån.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.