Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Helsidor i G-P ska sälja däcksplank

Publicerad: 23 Juli 2002, 06:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Svenska Ostindiska Companiet vill att göteborgarna ska "skriva in sitt namn i historien" genom att köpa en däcksplanka på deras nya Ostindiefarare Götheborg.


- Tanken är att bjuda in göteborgare att bli delägare i skeppet. Den här kampanjen ska lägga däcket, slår det väl ut kan det bli aktuellt med fler detaljer som tågvirke och liknande, säger Ann-Christin Sande, marknadschef på Svenska Ostindiska Companiet.

Kampanjen kommer att fortgå under sensommaren och hösten. Den består av tre varianter på en helsidesannons. Göteborgs-Posten sponsrar införandena och väljer själv när de förs in.

- Det övergripande målet är att vi ska sälja ungefär 2.900 plankmeter, säger Ann-Christin Sande.

Planerad sjösättning för Götheborg är 2003 och första planerad seglats och handelsexpedition är till Kanton, Kina år 2004. Skeppets förlaga är det svenska skeppet Ostindiefararen Götheborg som sjösattes år 1738.

Reklambyrån bakom kampanjen är Scp Göteborg. Svenska Ostindiska Compainet samarbetar i dag inte med någon mediebyrå. Hur mycket pengar de lägger på sin marknadsföring varje år vill Ann-Christin Sande inte säga.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.