tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Hela företeelsen är idiotisk"

Publicerad: 29 september 2008, 15:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Informationschefen på Västra Götalandsregionen rasar mot bröderna Schulman, som har börjat skicka falska mejl i SVT-profilen Janne Josefssons namn. Informationschefen får via Dagens Media veta att hon har blivit lurad.


HE

Helena Engelbrecht


Calle och Alex Schulman. I våras utsattes flera av TV4s profiler för hyss när Alex Schulman och hans sajt 1000apor skickade ut falska mejl i deras namn. Nu är det dags för journalisterna på SVT och först ut är Janne Josefsson.

Bröderna Schulman och 1000apor har reggat jan.josefsson@sverigestelevision.se och börjat skicka falska mejl där de utger sig för att vara SVTs stjärnjournalist.

En av de utsatta är Susanne Hillberger, informationschef för Västra Götalandsregionen. Hon blir bestört när hon får reda på att mejlen är falska.

- Hela företeelsen är så idiotisk att den borde tigas ihjäl, säger hon.

Mejlen började trilla in i torsdags via diariet på regionkansliet. I dem uttrycker den falske Josefsson sina nostalgiska känslor för bygden och sitt västgötska ursprung.

"Ville egentligen bara säga att jag är så in i helvete stolt över att ha mina rötter i Västra Götaland. Satt och blev lite nostalgisk här i Stockholm", skriver den falske Josefsson.

Susanne Hillberger blir glad av mejlet och frågar om hon får publicera några rader på regionkansliets webb. Den falske Janne Josefsson svarar att det går bra, och skriver att han vill att det ska stå följande:

"Jag älskar denna bygden. Och när jag dör ska jag dö här i lugn och ro. Hemma. Om det inte händer någon otäck olycka på annan ort. I så fall ska min döda kropp forslas hit och brännas och sen ska askan ut över slätten."

Susanne Hillberger känner sig lurad när Dagens Media berättar att mejlen är ett skämt.

- Ja, jag har utgått från att de är riktiga. Det är väldigt dålig stil att utnyttja offentliga personer på det här viset. Det undergräver ju hans roll som journalist fullständigt, säger Susanne Hillberger.

Alex Schulman:

- Både jag och Calle älskar att få vara Jan Josefsson i de här mejlen. Jag förstår inte varför folk är så arga över det här lilla sprattet. Vi har reggat en del andra namn på SVT också. Jacob Hård, till exempel. Det blir en kul höst.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev