Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hatwig lämnar Veckans Nu

Publicerad: 21 Maj 2008, 10:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Hans Hatwig slutar som chefredaktör för tidningen Veckans Nu, som han startade för sju år sedan. "Jag brukar göra ett nytt projekt var sjätte eller var sjunde år - och nu är det dags", säger han till Dagens Media.


Hans Hatwig berättar att han ska "beta av" ett antal nya projekt.

- Ett av dem handlar om en tidningsidé som inte finns ännu. Det finns ingen förebild, det blir en nyskapande typ av tidning, säger han.

Är det inom kändisjournalistiken?

- Nej, inte nödvändigtvis. Man måste göra nya saker, man kan inte klamra sig fast vid samma sak. Det blir nya saker, nya inriktningar, nytt innehåll, nya former. Jag försöker göra något väldigt modernt och samtidigt avancerat i sin form.

Veckans Nus redaktionschef Mira Palomäki tar över som chefredaktör efter Hans Hatwig.

- Hon är en väldigt duktig tjej. Hon stack till en Aftonbladet-sajt, men sen kom hon tillbaka för att förnya tidningen, och det gjorde hon väldigt bra. Nu har hon fått förtroende att bli min efterträdare. Det känns lugnt och tryggt med henne.

Hans Hatwig tillägger:

- Mira kommer från Finland, så hon kommer att visa lite finsk sisu. Efter tysk effektivitet kommer finsk sisu.

Hans Hatwig tycker att kvinnor ofta gör ett mycket bra jobb.

- Kvinnor är så otroligt effektiva idag. Det blir mer prestigelöst också. Nu när gubben är borta tror jag att tjejerna kan göra något riktigt, riktigt bra.

Han ska fortsätta att arbeta som "senior advisor" åt Frida Förlag, som ger ut Veckans Nu.

- I den funktionen kommer jag att ha uppgiften att ta fram nya produkter och tidningar. Med tanke på att jag har startat ganska många framgångsrika tidningar så är oddsen ganska goda.

Parallellt jobbar Hans Hatwig med bokprojekt och ett stort avslöjande, som Dagens Media tidigare har berättat om.

- Jag vill inte säga något om det än. Det är omfattande och jag jobbar med det dagliga. Men tidningsverksamheten är prioriterad för mig, det här med böcker och film har jag alltid haft som hobbyprojekt.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.