Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Härligt få sjunga en Hysén-tweet med Plura"

Publicerad: 1 September 2012, 04:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

I Röda Tråden tar dagensmedia.se tempen på en aktuell medieprofil som sedan får skicka en fråga vidare till nästa person i kedjan. SVT:s Pekka Heino valde förra veckan att skicka sin fråga till programledarduon Filip & Fredrik.


Ämnen i artikeln:

Breaking News

Hej Fredrik Wikingsson, din kollega Pekka Heino vill ställa en fråga till dig. Han undrar hur du och Filip Hammar laddar inför Kristallen, som ni ska programleda, och om ni tror att ni kommer att göra någon upprörd. 

– Vi gör vårt yttersta för att förbereda en timmes live-tv varje kväll med Breaking News, och vi har en timme att förbereda efter Kristallen också, så det är inte tu tal om att det blir körigt, men det är en jävla ynnest att få ha det körigt på det här viset. Det kommer att delas ut en jäkla massa priser på Kristallen och människor kommer att vara glada och jag tycker – fan de ska få vara det. Vi kommer inte att göra någon upprörd, hoppas jag, och det blir inte den Filip & Fredrik-overload som folk kanske tror – men det blir en överraskande och spänstig gala.    

Hur tycker du att inledningen av Breaking News har gått?

– Jag tycker det har blivit som Aftonbladet skrev häromdagen, roligare och mer skruvat. Sedan tycker jag att vi har blivit bättre på att knyta ihop säcken istället för att bara låta tiden rinna ut. Det finns inte en talkshow, varken i Sverige eller USA, som sänds live så det blir lite ruffare, men det gillar jag.

Vad har varit roligast så här långt?

– Jag tyckte att det var härligt att få sjunga en duett med Plura som baserades på en enda tweet som Glenn Hysén skickade ut. Svenskar är dåliga på att tacka ja till lite udda grejer men här ringer jag till en legendarisk svensk artist och frågar om han vill sjunga en Glenn Hysén-tweet och han säger ”ja för fan, det låter roligt”. Han ringer inte sitt management, han ringer inte sitt skivbolag utan han säger bara "ja" och kommer. Sånt älskar jag.

Sedan blev det ju lite gurgel med Ulf Brunnberg som hotar med rättsliga åtgärder. Hur ser du på den situationen?

– Jag och Filip kanske framstår som provokatörer om man läser det som skrivits i kvällspressen men för oss var det verkligen ingen stor grej. Vi frågade Uffe om han ville vara med och det ville han så vi skickade över en kamera. Sedan ändrar han sig, ”det blev inget bra” eller vad han sa, men då hade vi redan gått ut i trailers och reklam och sagt att Uffe skulle vara med. Då erbjöd vi honom att vara med som gäst i stället men det vill han inte och då valde vi att köra inslaget. Det han säger är ju helt okontroversiellt.

Okej, då är det dags, vem vill du skicka din fråga till och vad vill du fråga?

– Då vill jag fråga Carina Berg som ju är aktuell med nya säsongen av "Berg flyttar in" om hon någonsin blivit intervjuad av Svenska Dagbladets Harry Amster utan att han haft sin jeansjacka på sig? Jag lovar, han måste ha trademarkat den där jeansjackan eller något.  

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Breaking News

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.