torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Här plundrar Media Markt Elgigantens lager

Publicerad: 26 september 2008, 07:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Ett storbråk har blossat upp mellan hemelektronikedjorna Media Markt och Elgiganten. När Media Markt öppnade i Malmö igår skickade de sin personal att köpa upp Elgigantens kampanjvaror. Elgigantens vd, Anders Nilsen, som var på plats hotas därefter av en Media Markt-chef med "åtgärder" om han läcker saken till media.


HW

Henrik Widell


Elgiganten tänkte möta Media Markts etablering i Malmö med kampanjpriser på 50-tums plasma-tv. Kort efter öppningen kör en långtradare upp till Elgigantens entré och ett 20-tal personer börjar lasta in tv-apparaterna.

- Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg den där långtradaren, jag förstod ju med ens vad det handlade om, säger Anders Nilsen, Elgigantens vd.

Han gick fram till en av de civilklädda personerna och frågade vad de höll på med.

- Han blev lite skärrad. De hade väl inte räknat med att jag skulle vara på plats. Killen som var ansvarig bekräftade att de kom från Media Markt och gick sedan och ringde till huvudkontoret.

Anders Nilsen berättar att han kort därefter fick ett mejl från en av cheferna på Media Markts svenska huvudkontor.

- Även han bekräftade att det var deras personal men varnade mig samtidigt för att gå vidare med det här och att de skulle vidta åtgärder om jag gjorde det. Det kunde bryta mot marknadsföringslagen eller något ansåg han.

Media Markt använde samma manöver när de etablerade sig i Kungens Kurva. Elgiganten hade fått reda på vad Media Markt skulle ha som kampanjvara och kontrade med att erbjuda samma vara tusen kronor billigare.

- Jag är otroligt förvånad över det här oproffsiga agerandet, säger Anders Nilsen. Jag trodde de hade lärt sig något efter förra gången då de fick så mycket stryk i media.

Hur reagerade kunderna när kampanjvarorna i Malmö var slut?

- Det var ju det Media Markt hade hoppats på, att vi skulle framstå i dålig dager för våra kunder när varorna var slut men så gick det inte. Jag ringde vårt centrallager i Jönköping och beställde ett nytt parti tv-apparater. Alla som ville ha en fick en.

Dagens Media har sökt Media Markt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev