torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Här pekar Adaktussonfinger åt Peppe Engberg

Publicerad: 16 september 2008, 09:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Peppe Engberg, aktuell med det nya programmet Idéer för Sverige, ger en känga åt TV8-kollegan Lars Adaktusson - som han anser tar för stor plats i rutan. Lars Adaktusson svarar med ett finger.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Peppe Engberg - inte Peppe Eng. Igår var det premiär för TV8-programmet Idéer för Sverige, i vilket Timbro och Arenagruppen tar över studion. Tanken är att tankesmedjorna och deras gäster ska få välja och vraka mellan samtalsämnena utan inblandning från en programledare.

- Det här är ett experiment. Vi journalister dominerar alltid scenen och agendan - men här försöker vi göra något annat. Vi plockar bort det där och ser vad som händer om de som har åsikterna också får mandat att formulera vad som är viktigast att diskutera, säger Peppe Engberg, som är projektledare för Idéer för Sverige.

Så det är en motreaktion mot den journalistfokuserade journalistiken?

- Ja, det kan man säga. När man tittar på Lars Adaktusson, KG Bergström och andra så är det deras program man ser. De är mer eller mindre uppblåsta och självupptagna, som alla vi journalister är, säger Peppe Engberg, och fortsätter:

- Vi behövs för att få en debatt att gå framåt. Men erfarenheten från programmet igår är att om man låter folk som är engagerade bestämma det som ska diskuteras så får man en bättre diskussion. Jag tycker att diskussionen i det här programmet är högre än i de andra debattprogrammen vi har i tv.

Lars Adaktusson gav Peppe Engberg fingret. Foto: Peppe Engberg/TV8.se Peppe Engberg träffade kollegan Lars Adaktusson på TV8, och tog en bild av Adaktusson där han skämtsamt pekar finger.

"Så här glad blev Lars Adaktusson när han förstod poängen med våra program", skriver Peppe Engberg i sin kolumn på sajten Dagensps.se.

- Han gillade absolut inte den bilden, han är ju en fin människa, säger Peppe Engberg och skrattar.

I dagens Metro är det en intervju med Peppe Eng (TV4-sporten) som berättar om sitt nya program Idéer för Sverige i TV8, vad säger du om det?

- Jag fick höra om det här när jag blev uppringd av Lotta Bromé på P4, som ville göra en grej på det. Så hon intervjuade Peppe Eng och mig här på förmiddagen.

- Den här förväxlingen har pågått så länge. Första gången jag råkade ut för det var när folk ringde till mig och sa "Fan vad kul att du ska vara med i Fångarna på fortet". Då visade det sig att Expressen hade satt in en bild på mig till en text som handlade om Peppe Eng.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev