Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Här checkas svenskarna in gratis på Norwegians flyg

Publicerad: 18 April 2008, 12:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Flygbolaget Norwegian flirtar just nu med svenskarna genom att dela ut hundratals gratis flygbiljetter. Incheckningen sker på Norrmalmstorg - sedan slussas resenärerna direkt till Arlanda.- Nu ska vi precis checka in för Paris, säger Norwegians marknadschef Katarina Widman, som delar ut biljetter på plats.


Väldigt många människor samlas när något är gratis. Eventet, som arrangeras med hjälp av eventbyrån JCP, pågår idag och i morgon.

Katarina Widman och andra representanter från Norwegian ska slumpa bort hundratals biljetter i centrala Stockholm.

Personerna som får en biljett bussas direkt till Arlanda för vidare färd mot ett tiotal destinationer runt om i Europa. Incheckningen sker på Norrmalmstorg.

- Det har varit avgångar från 06.30 i morse. Den första resan gick till Nice, och då hade folk köat från klockan fem på morgonen, säger Katarina Widman, marknadschef för Norwegian i Sverige.

Varför gör ni detta?

- Vi vill att folk ska lära känna Norwegian.

Hur beter sig folket?

- För det första vill jag säga att det är alla åldrar. Det är gamla, unga och familjer. I morse kom det en tjej och sa att hon ville åka och överraska sin pojkvän i Luleå i helgen, men att hon tyckte att det var för dyrt. Då såg hon det här - och tog sig hit i stället. En annan ville åka och hälsa på sin bror i Umeå.

- Sen är det en massa som bara chansar på att få en biljett någonstans. En man kom utan väska och hade bara med sig sitt pass. När vi frågade om han inte skulle ta med sig en väska så sa han bara att det löser sig, att han kunde växla pengar på flygplatsen.

Är det några slagsmål?

- Nej, stämningen är jättebra. Och jag har aldrig varit med om att så många människor stannar under ett event. Alla stannar när våra vandrande informationspelare delar ut information. Det är superroligt.

Vad har ni för resor kvar?

- Jag antar att du inte hinner med till Paris nu. Men i morgon bitti klockan 04.30 har du chansen att åka till Alicante, Paris eller Köpenhamn. Eller till Oslo, Luleå eller Malaga. Åker du till Malaga får du vara borta i en vecka.

Norwegian genomför just nu en stor reklamkampanj, signerad byrån Volt, för att berätta att Fly Nordic har bytt namn till Norwegian.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.