Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Här är Sveriges nominerade bidrag i trailer-VM

Publicerad: 30 Maj 2008, 11:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Kanal 5s trailers för Criminal Minds och Greys Anatomy har blivit nominerade i Promax, världens största tävling för promotioninsatser för tv och elektroniska medier. "Jag är så jäkla stolt", säger Jan Loosme, varumärkeschef på Kanal 5 och Kanal 9.<b>Se de två nominerade bidragen på Dagensmedia.se</b>.


Kanal 5s systerkanal Kanal 9 tog i april ett guld under den europeiska Promax-tävlingen i Barcelona. Kanal 9 vann priset för en trailer för motorprogrammet Top Gear.

Nu står det klart att Kanal 5 har fått två trailers nominerade till Promax-galan i New York, där bidrag från hela världen tävlar.

- När man slåss med de stora amerikanska jättedrakarna och England, som är skitduktiga med BBC och Channel 4, är det fantastiskt roligt att lilla Sverige är med i matchen, säger Jan Loosme.

Kanal 5s trailer för Criminal Minds har blivit nominerad i "something for nothing"-kategorin, i vilken bidrag som har tagits fram till en minimal kostnad deltar.

- Det bidraget är verkligen lågbudget, det är producerat av killarna i huset, med hjälp av en bläckpenna och en liten dv-kamera, typ från Onoff.

Trailern för Greys Anatomy är betydligt mer påkostad, och deltar därför i kategorin Best program promotional spot inhouse.

- Den trailern är gjord med en stor budget, med våra mått mätt. Den har också gått på export inom vårt nätverk, Prosieben Sat 1, vilket är roligt.

Promax-galan äger rum 16-18 juni i New York.

- Vi hade inte planerat att åka dit, men nu blir vi kanske tvungna, säger Jan Loosme.

Kanal 5 är den enda svenska kanalen som är nominerade.

Här är de två nominerade bidragen från Kanal 5:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.