Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Här är nyheterna i Kanal 5soch Kanal 9s hösttablå

Publicerad: 28 Maj 2008, 07:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Kanal 5 och Kanal 9 lägger mer pengar än någonsin på höstens tablå. Det blir fler lokalproduktioner och bland nyheterna syns Vem kan slå Filip & Fredrik? och Snacka om nyheter. Målet med höstens satsning är framför allt att öka tittandet under fredag till söndag.


Det blir mycket Filip och Fredrik på Kanal 5 i höst. Förutom en ny säsong av Boston Tea Party startar programmet Vem kan slå Filip & Fredrik? Det är ett tävlingsprogram som ska blanda kunskapstävling med galna utmaningar.

- Idén föddes när vi var med i På spåret och kände att det är kul hur tävlandet omvandlar en och gör en lite dum i huvudet. Jag och Filip är i ett lag och möter motståndare. Det ska vara både hjärna och andra utmaningar. Som att Carolina Klüft möter Alfred Nobel, säger Fredrik Wikingsson.

Andra nyheter på Kanal 5 i höst är Världens härligaste män där Ann Söderlund intervjuar män som ska representera olika manstyper - som nörden, snyggingen eller djupingen - och försöker bena ut vad mannen är egentligen i samtal med forskare och experter.

- Det finns så många program om att ljuga, om inredning och konstiga människor. Nu är det den härliga mannens tur att komma ut i rampljuset, säger Ann Söderlund.

Det blir också realityserien Färjan som utspelar sig på Cinderellabåten och programmet I ditt ansikte där Magnus Betnér provocerar och underhåller.

Roomservice får tolv nya avsnitt, sex stycken utspelar sig i ett radhusområde och i sex stycken besöker programledarna kändisar runt om i landet. Fråga Olle dokumentär får en ny säsong och så även Sanningens Ögonblick och Power of 10 med Mikael Tornving.

Kanal 9 får också större budget för att ta ytterligare andelar. Det blir en större satsning på marknadsföring för att etablera begreppet Avkopplande tv. Även lokalproduktionen fylls på.

SVTs nyhetssatirprogram Snacka om nyheter dammas av, men än är inte programledarna satta. Gallileo med Joppe Pilgren är en ny produktion. Så också Sjön suger, där Lennart Jähkel och Johan Ulvesson åker runt i skärgården på temat manlig vänskap, god mat och dryck. De besöker bland annat Kristina Lugn, bröderna Herngren och Henrik Schyffert.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.